Η Διαδικάσία Συλλογής του Μελιού

Καπνίζουμε τα μελίσσια με διάφορα ξερά χόρτα και δεντρολίβανο. Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο του οποίου ο καπνός έχει αποδειχτεί ηρεμιστικός για τις μέλισσες.

Κάπνισμα

Ανοίγουμε την κυψέλη και βγάζουμε τα πλαίσια του μελισσιού έξω από τη φωλιά. Ένα ώριμο πλαίσιο μελιού θα πρέπει να είναι σφραγισμένο με κερί κατά τα ¾ .

Άνοιγμα Κυψέλης

Τινάζουμε τα πλαίσια στη φωλιά, προκειμένου να φύγουν οι μέλισσες και να εξετάσουμε το περιεχόμενο.

Καθαρισμός

Χρησιμοποιώντας μια μελισσοκομική βούρτσα, καθαρίζουμε το πλαίσιο από τις μέλισσες που δεν έπεσαν προσέχοντας να μην τις τραυματίζουμε και τοποθετούμε τα καθαρά πλαίσια γρήγορα σε μια άδεια κυψέλη.

Βούρτσισμα

Οι κυψέλες με τις κερήθρες μελιού μεταφέρονται στον χώρο που βρίσκονται τα μελισσοκομικά μηχανήματα για την εξαγωγή του μελιού. Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει ολόκληρες μέρες και νύχτες. Το μέλι τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να αποβάλλει στερεά εξωγενή στοιχεία που μπορεί να περιέχει, όπως κομμάτια γύρης και κεριού.

Μεταφορά & Τρύγος

Το μέλι φιλτράρεται και αποθηκεύεται σε ανοξείδωτα δοχεία των 26 κιλών και μεταφέρεται σε πιστοποιημένο συσκευαστήριο που τηρεί όλες τις απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές και τα ISO για την τυποποίηση του μελιού μας, διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά γευστικά συστατικά του

Φιλτράρισμα ΠΙστοποίηση & Τυποποίηση